Díjmentes EU hívásokat, EU roamingot keres? Megtalálta.

A mobilflottak.hu összes tarifájában alap, hogy Ön az EU-ban is belföldi percdíjjal telefonálhat, mobilinternetezhet. Ha díjmentes EU roamingot keres, akkor is érdemes mobilflottás tarifát választani, hiszen:

  • 5 Ft -os EU-s percdíjas tarifák, vagy akár 5 050 forintos korlátlan EU-s tarifák közül választhat, hűségidő nélkül
  • a tarifában foglalt 4G-s mobilinternet az EU-ban is felhasználható – opciótól függő mértékben
  • hűségidő egyáltalán nincs, vagy nagyon „laza” – hívócsoporttól függően
  • a hívószáma megtartható, kizárt az elvesztésének, „bukásának” lehetősége
  • 0 Ft-os nemzetközi hívásokkal is biztosítunk korlátlan mobiltarifát Önnek

Korlátlan tarifák díjmentes EU-s hívásokkal, EU roaminggal:

Percdíjas tarifák díjmentes EU-s hívásokkal, EU roaminggal:

Mi a roaming?

A roaming jövevényszó, jelentése: barangolás.
Azt az állapotot jelzi, amikor külföldön használjuk a mobiltelefont úgy, hogy az az adott ország hálózatára csatlakozik, a honos helyett. Sokan összetévesztik a nemzetközi hívásokkal, pedig két teljesen más használati mód.
A roaming fogalma akkor valósul meg, ha átlépjük az országhatárt és a készülék hálózatot váltott, illetve ki is jelzi a tetején az idegen mobilhálózat nevét.

Ilyenkor, ha hívást fogadunk, indítunk, SMS-t küldünk vagy használjuk a mobilinternetet, az idegen hálózatot használjuk. Ennek a használatnak költsége van. Ezt a költséget az otthoni szolgáltatónk és a roaming hálózat szolgáltatója számolják el egymás közt.

Miben más az EU roaming, mint a "sima" roaming?

 

A mobilflottak.hu -n nincs roaming díj vagyis az EU-ban utazás közben belföldi percdíjakkal lehet hívást indítani mind percdíjas tarifák, mind korlátlan tarifák esetén (ahol persze 0 Ft a nem emelt díjas EU számok hívása). Persze ez a szolgáltatóknál is elérhető, a publikus tarifák nagy része esetében de nem mindegy az alapdíj mértéke, és hogy kell-e hűségidőt aláírni a kedvező alapdíjért cserébe.

Az EU roaming bevezetése

Az Európai Unió tagállamaiban (plusz az Európai Gazdasági Térség bizonyos államaiban – ez utóbbi szolgáltatónként változhat) felár nélkül tudjuk mobiltelefonunkat használni, köszönhetően egy 2017-ben életbe lépett EU-s rendeletnek, melynek sürgős, együtemben történő bevezetését magyar részről Dr. Ujhelyi István EP-képviselő támogatotta).

Ez a rendelet azt mondja ki, hogy az EU tagállamainak szolgáltatói egymásnak nem számítanak fel roaming díjat és az az előfizetőre sem róható ki, amennyiben mobilját az előfizető alkalomszerűen használja a nem honos EU-s országban, és nem életvitelszerűen.

Ezt a díjmentességet a szolgáltatók néhány esetben, tarifánál, ügyféltípusnál – nem kötelesek alkalmazni. Példásul akkor, ha valaki nem „méltányosan” használja külföldön előfizetését….

Miből tevődik össze a roaming díja?

 

Roaming alatt, ha telefonálunk vagy internetezünk, az idegen hálózatot használjuk. Ennek a használatnak költsége van. Ezt a roaming költséget az otthoni szolgáltatónk és a roaming hálózat szolgáltatója számolják el egymás közt. A költség mértéke három tényezőtől függ:

  1. a megállapodástól a két szolgáltató között
  2. attól, melyik országban tartózkodunk éppen (nem ritka az akár 1000 forintos percenkénti roaming díj sem, pl. arab országok, dél-Afrika, stb.)
  3. attól, hogy bennünket hívnak, külföldön, vagy mi telefonálunk. Utóbbi esetben a hívásnak két díjeleme lesz, a roamingdíj és az indíott nemzetközi hívás díja.