A UPC Magyarország Kft. úgy döntött, meghódítja a mobilpiacot is virtuális szolgáltatóként (nincs a saját mobilhálózata, hanem “bérli” azt).

Üdvözöljük a vállalat döntését, mert minden újabb piaci szereplő az ügyfelek malmára hajtja a vizet – hiszen nő az árverseny. Növekvő árversenyben pedig a független telekommunikációs tanácsadó nagyobb ajánlati palettáról tud ügyfelének választékot biztosítani, a nagyobb választék pedig nagyobb személyre szabhatóságot hoz magával.

Ügyfeleink közül sokan azzal a kérdéssel fordulnak hozzánk, hogy hogyan működik a “korlátlan mobilinternetként ” aposztrofált adatopció a UPC-nél. Ha a tarifák leírását  a szolgáltató weboldalán elolvassuk, azt láthatjuk, hogy noha a leforgalmazható adatmennyiség korlátlan, a sebesség (sávszélesség) sajnos nem:

Freedom XL, a korlátlan csomag
(11 990 Ft/hó)

“A korlátlan adattartalmú Freedom XL csomag elméleti maximális letöltési sebessége 4 Mbps, feltöltési sebessége 2 Mbps.”

Freedom L, korlátlan UPC + 300 perc UPC-n kívül
(5 990 Ft) 

“A korlátlan adattartalmú Freedom L csomag elméleti maximális letöltési sebesség 2 Mbps, feltöltési sebessége 1 Mbps.”

Freedom M, korlátlan UPC + 100 perc UPC-n kívül
(3 990 Ft)

“A korlátlan adattartalmú Freedom M csomag elméleti maximális letöltési sebessége 1 Mbps, feltöltési sebessége 0,5 Mbps.”

Vagyis azt láthatjuk, hogy ahhoz, hogy még élvezhető, használható sebességű mobilinternetünk legyen, a 12 ezer forintos havidíjú korlátlan tarifacsomagra kellene előfizetnünk. Ráadásul az elméleti maximális sebesség nem egyenlő a garantálttal, tehát ennél lassúbbra kell számítani, földrajzi elhelyezkedéstől és a hálózat leterheltségétől függően.

Már megint egy hangzatos marketing-vesszőparipa, aminek ha nem vagyunk elég figyelmesek, könnyedén bedőlhetünk (“korlátlan mobilinternet”).

Tehát nem létezik teljesen kompromisszum mentes megoldás – valamit valaminek az oltárán kénytelenek vagyunk feláldozni. Vagy korlátlan, de ma már igen lassúnak számító mobilinternet a UPC-től – vagy 40-50 megabites mobiladat-kapcsolat, flottás csomagjaink közül, ahol értelemszerűen nem teljes mértékben korlátlan a használat.

Ha Önnek fontos a sávszélesség (is), kérdezze kollégánkat a bruttó 8 500 Forintos havidíjú, hűségidő-mentes, LTE-képes, korlátlan tarifacsomagjainkról.