SwiftKeyAz egyik legnépszerűbb prediktív elven működő androidos billentyűzet mobiltelefonra és tabletre, a SwiftKey (link) 2014 június 10-től ingyenesen tölthető az eddigi, közel ezer forintos ár helyett.

A mobiltelefonos alkalmazás egyik erőssége, hogy gépeléskor folyamatos elütések esetén illetve gépelés helyett az ujjunk felemelése nélküli húzogatása esetén is „kitalálja”, mit akartunk írni, mindezt teszi 60 nyelven.

Ezentúl az alap programért nem, csak a témákért kell fizetni, témánként 300 Ft körüli összeget, vagy csomagárat egyszerre több témáért, de néhány alaptéma díjmentesen is elérhető annak, aki már korábban megvásárolta a mobil-alkalmazást.

Az app „gondolatolvasó” algoritmusa magyarul 80-90%-os megbízhatósággal javítja ki elütéseinket rögtön az indulás után, ráadásul meg tudjuk vele „etetni” a Gmail levelezésünk, Twitter és Facebook ill. SMS üzeneteink tartalmát, amely alapján már egyedi szótárat épít fel, a felhasználóra szabottan, percek alatt, miután megadjuk az alkalmazásnak a jogosultságot fentiek egyszeri olvasásához.

A személyes szótár felépítésének másik, természetes módja, hogy gépelés közben az első ízben begépelt új kifejezéseket is megtanulja, szépen a használat sorrendjében.

Ráadásul ugyanazon Gmail fiókunkkal több eszközről bejelentkezve az alkalmazásba, az összes androidos mobil-eszközünkön elérhetőek lesznek az egyenként külön-külön  eszközön megtanult szavak.

A SwiftKey-t hamarosan az Apple mobiltelefonjaira és tabletjeire is kiadják, az iOS 8 ugyanis végre már támogatni fogja a non-natív, azaz nem a „gyári”, hanem a felhasználó által letölthető billentyűzeteket is.